Naiset eivät osaa ajaa autoa. Naiset eivät kykene loogiseen ajatteluun. Naiset eivät osaa lukea karttaa. Naiset eivät ymmärrä mitään teknisiä työkaluja. Naiset eivät sovi johtajiksi. Naiset eivät sovellu kuin siivoukseen ja ruoanlaittoon.

Eivätkö? Ja mistähän mahtaa johtua?

Monen naisen naiseuteen kuuluu "iik-apua"-tyyppinen asennoituminen moniin asioihin. Ei edes yritetä ymmärtää tai osata tai tehdä, vaan vedotaan siihen omaan naiseuteen, naisellisuuteen ja mahdolliseen blondiuteen. "Kun nämä on miesten asioita, niin eihän minun tarvitse osata." Sitten melkein samaan hengenvetoon itketään ja valitetaan sovinistimiehistä ja naisten aliarvioimistesta. Herätkää nyt, ämmät!

Mitä jos seuraavalla kerralla ihan oikeasti itse yrittäisitte tulkita sitä karttaa, ettekä heti säntäisi räpsyttelemään ripsiänne lähimmän kaksilahkeisen luo sirkuttaen "Voisitko kertoa missä on paikka x, kun en minä naisen logiikallani osaa tätä karttaa lukea". Jos kuvittelette, että se mies hehkuttaa illalla kavereilleen auttaneensa kaunista naista pulassa, niin olette väärässä. Todellisuudessa mies sanoo: "Oli taas yks v***n ämmä tuola, joka ei osannut edes karttaa lukea. S*****a ne on kyllä tyhmiä." Ja siinäpä leimautuu koko naissukukunta näppärästi yhden bimbon takia. Tai jos nyt sitten ette oikeasti siitä kartasta mitään ymmärrä, niin sen kysymyksen voi tehdä asiallisemminkin.

Samaten autoakin voi opetella ajamaan, vaikka olisikin nainen. Ja ajamaan oppii vain ajamalla. Auton koon hahmottaminen auttaa jo kummasti, ja sitähän voi harjoitella vaikka laittamalla (tyhjän) tulitikkuaskin maahan, ja ajamalla aina yhden renkaan sen päälle. Kiihdyttäminen kannattaa opetella, ja samoin kerätä rohkeutta siihen, että ajaa oikeasti suurinta sallittua nopeutta, jos keli sen vaan sallii. Samalla kannattaisi hakeutua pois siitä totutusta ajatusmallista, että naisen auton on oltava pieni ja pienitehoinen. Jollain lähinnä mopon moottorilla varustetulla kipolla ajaminen kun on yleensä yhtä tuskaa, eikä ainakaan kannusta ajamaan niin, ettei olisi tientukkeena.

Samaten ne tekniset laitteet eivät ole mitenkään ihmeellisiä. Jos kerran osaa käyttää pesukonetta, osaa myös käyttää dvd-soitinta. Käyttöohjeet tulevat joka laitteen mukana, ja niitä saa lukea. Perinteisille miehisille aloille voi aivan hyvin kouluttautua, kunhan unohtaa ne ihan omat ennakkoluulot. Monesti kun ei edes haluta yrittää, vaan päätetään jo alkuunsa, etten minä kuitenkaan pysty.

Joten hiukan positiivista jätkämäisyyttä kehiin kaikille. Tässäkin kun tahtoo käydä niin, että jokunen avuton leimaa koko naissukukunnan, ja ne oikeasti pätevät ja osaavat menettävät sen vähäisenkin uskottavuutensa. Turha kuuluttaa tasa-arvon ja arvostuksen perään, jos itse ruokkii käyttäytymisellään vanhoja sukupuolirooleja.