Elämän isommat valinnat aiheuttavat usein närää kanssaihmisissä, jos ne tehdään kaavasta poikkeavasti. Ikisinkku, vuokralla asuja, lapseton pariskunta jne. ovat hämmästystä, kummastusta ja närkästystä herättäviä ilmentymiä. Mutta myös pienemmissä asioissa voi joutua selittämään valintaansa ärsyyntymiseen asti.

Maassamme on esimerkiksi vain muutama yleisesti hyväksytty automerkki. Lisäksi auton on oltava mahdollisimman massaanhukkuva, taloudellinen ja aina tarkasti perheen tarpeisiin mitoitettu. Muiden automerkkien tai muunlaisten autojen ostaja ja haltija saa varautua vittuiluun (eikä aina kovin hyväntahtoiseen) ja saa selitellä loputtomiin autonsa olevan ihan toimiva ja kulkeva. Vääränmerkkisten määräaikaishuollot käännetään heti vioiksi, ja jos jotain hajoaa, niin sehän nyt olikin tiedossa, että se on paska vehje. Sen sijaan oikeanmerkkisten määräaikaishuollot ovat vaan määräaikaishuoltoja, kun "tarviihan sitä hyvääkin välillä huoltaa", ja kaikki muut viat johtuvat kuluvista osista, ja ovat ihan ymmärrettäviä.

Autoilupuolella närää herättävät myös ne, jotka ovat menneet valitsemaan kitkarenkaat nastojen sijaan. Mokomat lipsuttelijat tukkivat kaikki risteykset ja mäet, kun eivät pääse mistään liikkeelle. Vaikka jos oikeasti näkee jonkun liukkaalle juuttuneen, niin kummasti se nastojen epätoivoinen raapiminen tuppaa sieltä alta kuulumaan...Lisäksi monia vaivaa se kummallinen käsitys, että huonokin nastarengas -siis jopa sellainen, jonka nastoista puuttuu ainakin puolet- on parempi kuin uusi kitkarengas. Oikeastihan se on enemmänkin ratin ja penkin välistä kiinni, kannattaako valita nastat vai kitkat.

Kännykäksi ei tokikaan saa ostaa muuta kuin tätä "kotimaista". Muiden ostajat ovat epäisänmaallisia ja lisäksi tyhmiä, sillä kaikkien muiden valmistajien puhelimet ovat epäloogisia ja huonoja. Ne eivät löydä kenttää, eivät toimi kunnolla oikean merkkisestä lähettettyjen tekstiviestien kanssa ja sitäpaitsi: eihän niihin saa edes kunnon pelejä ja soittareita. Jokaiselta löytyy aina joku tutuntutuntuttu, jolla oli juuri tämän merkkinen puhelin, ja se vaihtoi sen pian takaisin "kotimaiseen", kun ei sitä ihminen osannut käyttää ja jotain vikaakin siinä kai oli.

Kaikkein helpointa väärän valinnan tekeminen on pankin tai vakuutusyhtiön kohdalla. Näissä ei nimittäin ole yhtään oikeaa valintaa, vaan kaikki ovat yhtä vääriä. Jokainen tietää aina jonkun, jolla on ollut ongelmia pankin X kanssa, mutta pankki Y on hänen mielestään vallan loistava. Seuraava tietää kertoa, että pankki Y on aivan perseestä, mutta pankin Z kanssa taas ei kenelläkään kuulemma ole koskaan ollut mitään. Ja seuraava taas haukkuu pankin Z lisäksi myös pankin X ja Y, ja suosittelee pankkia Ö. Jne. jne.
 
Asioista voidaan toki aina keskustella, ja mielipiteitä on monia. Kuitenkin usein näissä asioissa eri mieltä oleva jyrätään usein yli totaalisesti. Perisuomalainen kateusko tässä arvostelussa on takana? Vai kauna siitä, että joku uskaltaa tehdä valintansa itse,piittaamatta muista ja muiden mielipiteistä. Vai pelätäänkö erilaisuutta?