Ämmien vastapainona liikenteessä on Tosiäijiä. Tosiäijä on juuri se autoilija, jonka toimia paheksutaan kaikkein useimmin lehtien yleisönosastokirjoituksissa. Kuten Ämmä myös Tosiäijä aiheuttaa vaaratilanteita omalla piittaamattomuudellaan, mutta Ämmän toiminta on usein ainakin jollain tasolla tiedostamatonta, kun taas Tosiäijä tietää aina mitä tekee.Tosiäijä-nimitys muuten on Tosiäijän itsensä antama, muut tuntevat hänet yksinkertaisemmin nimellä Mulkku.

Tosiäijä ehtii aina liikennevaloista. Tosiäijän mielestä ainoa syy painaa valoissa jarrua on, että risteävä liikenne lähtee liikkeelle. Jos joku pysähtyy Tosiäijän edessä keltaisilla, niin Tosiäijä osoittaa ääni- ja viittomamerkein, mitä moisesta hidastelusta on mieltä. Lapsi liikenteessä -kampanjat ja vastaavat ovat homoja ja ämmiä varten. Jos joku näyttää astuvan suojatielle, painaa Tosiäijä kaasua, jotta ehtisi menemään ensin.

Jos edetään kahta kaistaa jonoissa yhteen suuntaan pääsee Tosiäijä pätemään. Hän poukkoilee kaistalta toiselle sen mukaan, kumpi sattuu hiukan paremmin kulkemaan ja vaihdot hän suorittaa kiilaamalla, mikäli mahdollista. Vilkkua Tosiäijä näyttää vain äärimmäisessä hätätilanteessa. Jos taas Tosiäijän edessä on jonossa tilaa ja viereisellä kaistalla joku laittaa vilkun päälle Tosiäijän eteen siirtyäkseen, niin Tosiäijä pitää huolen siitä, että tila katoaa. Tosiäijän eteenhän ei tulla.

Maantiellä Tosiäijä on se, joka ilmestyy roikkumaan takapuskuriisi huolimatta nopeudestasi. Vaikka ajaisit reiluakin ylinopeutta on Tosiäijän päästävä ohitsesi. Ennen ohittamista hän kuitenkin roikkuu takanasi hetken osoittaakseen sinulle, kuinka hidas olet. Ohittaessaankaan Tosiäijä ei näytä vilkkua, joten voit vain arvata sen hetken, jolloin Tosiäijä lähtee ohitsesi. Jos saavutatte yhdessä hitaamman ajoneuvon, on sinun syytä varautua siihen, että Tosiäijä ampaisee takaasi välittömästi ohittamaan, kun tilaa tulee - sitä vilkkua näyttämättä, luonnollisesti. Jos taas itse yrität ohittaa Tosiäijän hän kiihdyttää juuri, kun olet rinnalla. Jos tilaa on tarpeeksi ja allasi todella tehokas auto saatat onnistua. Muussa tapauksessa on parempi luovuttaa heti. Edelleenkään Tosiäijän eteen ei tulla, ainakaan helposti.

Moottoripyöriä ja moottoripyöräilijöitä Tosiäijä vihaa, syynä tietysti perisuomalainen kateus.  Tosiäijällä ei joko ole varaa pyörään tai vaimo ei anna ostaa. Tosiäijä kiilaa kolmion takaa moottoripyörän rinnalle tai lähtee ohittamaan moottoripyörän tullessa vastaan. Tosiäijän mielestä moottoripyörä voi aina väistää, vaikka sitten keskiviivalle tai pientareelle, sillä onhan se paljon pienempi. Moottoripyöräilijöiden perässä Tosiäijä roikkuu ilman aikomustakaan ohittaa, sillä pitäähän niitä perkele painostaa kulkemaan.

Tosiäijä tietää olevansa hyvä kuski, ja siltä osin se onkin totta, että Tosiäijän ajotaidoissa ei ole mitään vikaa. Sen sijaan Tosiäijällä on paha asennevamma. Tosiäijää pitäisi silti yrittää ymmärtää, sillä hänellä on syynsä...se katkarapusyndrooma. Tosiäijä toimii siten kuin toimii, jotta pienestä katkaravusta tulisi edes hetkeksi jättikatkarapu.