Tupajumi Nurccaus loisimus

Tuntomerkit: Yleensä holtiton elämäntyyli ja hällä väliä –asenne. Usein myös alkoholin suurkuluttaja. Yleisin lause: "Et kai sä nyt kaveris voi kadulla antaa asua".

Levinneisyys: Satunnaisesti kaikkialla.

Tupajumi tulee asumaan nurkkiisi menetettyään syystä tai toisesta oman asuntonsa. Tupajumi vetoaa hyväntahtoisuuteesi ja kaveruuteenne, ja pyytää majapaikkaa "viikoksi", "kuukaudeksi" tai "kunnes asiat järjestyvät". Todellisuudessa tupajumista on vaikea päästä eroon, sillä laji on erittäin saamaton, ja mukavan sekä lämpimän asuinpaikan löydettyään se asettuu taloksi aivan liian hyvin.

Varastokoi Romulus maximus

Tuntomerkit: Omistaa tavaraa enemmän kuin omiin nurkkiinsa mahtuu. Yleisin lause: "Oisko sulla tilaa?"

Levinneisyys: Viihtyy omakotitalon, maatilan ja/tai hallitilojen omistajien läheisyydessä.

Varastokoi saattaa olla keräilijätyyppiä (collectus-alalaji) tai sitten sillä syystä tai toisesta on enemmän tavaraa mitä omat rahkeet antavat myöten. Varastokoita, kuten tupajumiakaan, ei kannata päästää pesiytymään nurkkiin, sillä vaikka se tavaroita tuodessaan ilmoittaa niiden tulevan vain "hetkeksi aikaa", ne jäävät nurkkiisi lojumaan määrättömiksi ajoiksi.

Muuttotoukka Vincumus hiaceus

Tuntomerkit: Muuttaa usein tai muuten vaan on tarve kuljetella tavaraa. Yleisin lause: "Kyllä mä sulle voin jotain bensoista antaa".

Levinneisyys: Jokaisen pakettiauton omistajan ympäristössä.

Muuttotoukka tarvitsee kyytiä tavaroille paljon ja usein. Ja myös muuttotoukan koko suku tarvitsee kyytejä. Samoin ystävät, tuttavat, työkaverit jne. Muuttotoukka ei tokikaan vuokraa autoa, sillä  -hyvänen aika - siitähän pitäisi maksaa.

Työkalupunkki Tarvizemus koneus

Tuntomerkit: Tekee paljon remontteja, askartelee, touhuaa. Yleisin lause: "Mä en viittis ostaa kun tartten vaan tän kerran".

Levinneisyys: Jokaisen työkaluihin ja koneisiin satsaavan lähistöllä

Työkalupunkki on aktiivisuudeltaan sukua muuttotoukalle. Myös se tarvitsee tavaraa lainaan paljon ja usein, ja vuokraamoa työkalupunkki ei käytä samoista syistä. Työkalupunkilla on ikävä tapa viivytellä lainaamiensa tavaroiden palautuksessa, ja jotkut riccomus -suvun alalajit palauttavat tavarat aina viallisina. Työkalupunkkia kannattaa siis myös varoa.

Hallipunkki Tarvizemus koneus 'amis'

Tuntomerkit: Hennot viikset, wunderbaumin haju, paska auto. Yleisin lause: "Vittu."

Levinneisyys: Kaikkien autohallin, autopajan tai autonosturin omistavien läheisyydessä.

Hallipunkki saapuu mukanaan vanha autonromunsa ja liuta kavereitaan. Valtaa hallisi totaalisesti, ja jättää jälkeensä kasan tyhjennettyjä kaljapulloja ja jäteöljyt. Hallipunkin saapuessa kannattaa olla tiukkana, sulkea ovet ja jättää punkki kavereineen ulos potkimaan renkaita. Kyllä ne siitä häipyvät.